a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

chili sin carne

Steeds meer mensen gaan bewuster eten en daar hoort ook minder vlees bij. Als je (gedurende een jaar) 1 dag per week vegetarisch eet, bespaar je bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 565 kilometer rijden met een gemiddelde auto en tegen de 1000 liter aan water. Goed voor de diertjes, maar ook voor onze planeet. Zelf eet ik al meer dan twintig jaar geen vlees meer en ben ik op zoek gegaan naar creatieve vegetarische gerechten en begon ik recepten te pimpen die normaal wel vlees bevatten. Deze chili sin carne is even lekker zonder en zeker en vast Gezonder! Olééé!

chili sin carne

Prep Time: 10 Minutes
Cooking Time: 20 Minutes
Total time: 30 Minutes
Servings: 2 personen

Ingredients

chili sin carne
  • 2 rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el zure room
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • een handje jonge ui
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructions

1. Neem een pan, snipper de ui fijn en fruit deze aan in wat olijfolie
2. Pers de look en snij de paprika in blokjes
3. Voeg deze toe aan de ui en laat sudderen op een laag vuurtje
4. Voeg de tomatenpassata en de kruiden (paprika- en chilipoeder) toe
5. Meng alles goed onder elkaar en laat rustig verder pruttelen
6. Spoel de bonen onder koud water en voeg ze toe aan de saus
7. Voeg desnoods een beetje water toe om de groenten verder te doen garen
8. Kruid met flink wat peper en zout en werk de chili af met snippers jonge ui, zure room en koriander
Print
Tip: serveer de chili tussen een wrap met cheddar en verse guacamole of eet het met een portie rode rijst.